Srnčí na divoko
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 19 397×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Srnčí na divoko ingredience:
4 porce: maso: 800 g srnčího hřbetu bez kosti, pepř, sůl, slunečnicový olej na zakápnutí a opečeníomáčka: 100 g špeku, 300 g cibule, 150 g celeru, 150 g mrkve, 150 g kořenové petržele, 5 listů, obkového listu, 8 kuliček nového koření, 12 kuliček celého černého pepře, 8 kuliček jalovce, 200 g brusinkového kompotu, 50 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, vodu na podlévání
Srnčí na divoko postup:
1. Očištěné maso důkladně odblaníme, osolíme, opeříme, zakapeme olejem, necháme odležet.2. Špek, cibuli a zeleninu nakrájíme na drobné kostky.
3. Na části oleje vypečeme slaninu, přidáme všechnu zeleninu a koření, orestujeme hodně dozlatova, lehce podlijeme vodou, zeleninu dusíme pod pokličkou hodně doměkka.
4. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přidáme brusinky a případně ještě dochutíme solí a pepřem. Pokud je zeleninová omáčka příliš hustá, trochu ji rozředíme vodou. Konzistence však nesmí mít příliš řídká.
5. Maso opečeme nejlépe na teflonové pánvi tak, aby bylo téměř hotové, ne však vysušené. Vložíme do připravené omáčky, společně prohřejeme a podáváme s chlupatými knedlíky.
chlupaté knedlíky: 350 g syrových oloupaných brambor, 150 g ve slupce vařených oloupaných brambor, 250 g hrubé mouky, 1 ks vejce, hrst kudrnky, sůl
1. Vařené i syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme je s moukou, vejcem a sekanou petrželkou kudrnkou, osolíme a důkladně zamícháme v kompaktní těsto.
2. Část těsta si vezmeme do dlaně a lžící tvarujem knedlíky, které házíme rovnou do vařící osolené vody. Podebereme, aby se nepřichytly ke dnu a podle velikosti vaříme asi 5-7 minut. Po vyjmutí z vody lehce zakápneme olejem.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Srnčí na divoko"
Zkuste také
Reklama