Pečená jelení kýta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Iva
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 31 129×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pečená jelení kýta ingredience:
1 kg kýty
10 dkg slaniny,
8 dkg másla,
sůl,
2 středně velké cibule,
3 kostky cukru,
4 hřebíčky,
8 kuliček pepře,
malá kávová lžička čerstvého zázvoru,
2 bobkové listy,
citrónová kůra a šťáva,
půl lžíce octa
Pečená jelení kýta postup:
Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí. Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu. Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pečená jelení kýta "
Zkuste také
Reklama