Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Pečená jelení kýta

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Iva

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Pečená jelení kýta ingredience:

1 kg kýty
10 dkg slaniny,
8 dkg másla,
sůl,
2 středně velké cibule,
3 kostky cukru,
4 hřebíčky,
8 kuliček pepře,
malá kávová lžička čerstvého zázvoru,
2 bobkové listy,
citrónová kůra a šťáva,
půl lžíce octa





Pečená jelení kýta postup:

Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí. Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu. Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Pečená jelení kýta "

Stav hlasování: 2.4/5 (275 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Pečená jelení kýta ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Zvěřina

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci