Minirolády
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Studené předkrmy
Autor: mawa
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 22 719×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Minirolády ingredience:
Se šunkou a nakládanou okurkou
1 plátek tmavého toustového chleba
1 lžíce Majonézy Hellmann´s
1 plátek uzené šunky
3 nakládané okurky
ozdoba: červená mletá paprika nebo sekaná pažitka
Minirolády postup:
Mohou být slané nebo sladké (záleží na náplni, kterou použijeme).Používáme kvalitní bílý nebo tmavý chleba, kterému jsme ukrojili kůrku. Plátek chleba zploštíme válečkem, abychom zahutnili střídku. Na takto připravený základ mažeme různé pomazánky (slané i sladké), pokládáme další suroviny (uzeniny, ovoce atp.) a zarolujeme pomocí bambusové rohožky (jako sushi). Krájíme na malá sousta a poté zdobíme. Ozdobou může být cokoli, koření, sekané bylinky, drcené oříšky, pistácie, pinie, u sladkých kakao, cukr krystal atp.
Jak na to:
Majonézou Hellmann´s potřeme zhutněnou střídku chleba. Položíme plátek šunky a znovu potřeme Majonézou Hellmann´s. Okurkám odkrojíme konce, srovnáme do hranolku, položíme na šunku a celé srolujeme pomocí bambusové podložky. Povrch rolky pomažeme tenkou vrstvou Majonézy Hellmann´s a obalíme v mleté paprice nebo sekané pažitce. Nakrájíme na 3-4 dílky. Na nůž netlačíme, ale „pilujeme“.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Minirolády"
Zkuste také
Reklama