Králík z Francie
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Enny
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 870×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Králík z Francie ingredience:
1 králík,3 cibule,slanina,ocet,5 bobkových listů,pepř,tymián,máslo asi 10dkg,lžíce švestkových povidel.
Králík z Francie postup:
Králíka naporcujeme,protáhneme slaninou,osolíme,opepříme a posypeme pomnutým tymiánem/ne mnoho,velké množství je hořké/.Do kastrolu ,nejlépe železňák,opečeme trochu nakrájené slaniny,pak přidáme máslo,bobkové listy,tři nakrájené cibule a necháme zesklovatět.Dáme porce králíka a opečeme z jedné strany,otočíme a lžicí pokropíme octem ,tak i z druhé strany.Opečené zalijeme vodou,přidáme lžíci povidel a chvíli dusíme.Pak přendáme do trouby a pečeme.Při pečení občas porce obrátíme,dle potřeby podlejeme,až je maso měké a máme pěknou šťávičku.
Příloha brambory pečené ve skle,nebo hranolky a dobré červené víno.
Velmi voňavé a pikantní jídlo.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Králík z Francie"
Zkuste také
Reklama