Bažant s nádivkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Ola
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 20 735×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bažant s nádivkou ingredience:
1 bažant,
sůl,
15dkg másla,
1/8 l bílého vína,
2 jablka,
1 lžíce zavařených brusinek,
1 lžíce šípkové marmelády
Nádivka:
3 rohlíky,
trochu mléka,
8 dkg másla,
2 žloutky,
pár kapek polévkového koření,
sůl,
pepř,
zelená petržel,
hrst rozinek,
5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí,
sníh ze 2 bílků
Bažant s nádivkou postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žloutky, polévkové koření, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct. Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Bažant s nádivkou"
Zkuste také
Reklama