Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Bažant s nádivkou

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Ola

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Bažant s nádivkou ingredience:

1 bažant,
sůl,
15dkg másla,
1/8 l bílého vína,
2 jablka,
1 lžíce zavařených brusinek,
1 lžíce šípkové marmelády
Nádivka:
3 rohlíky,
trochu mléka,
8 dkg másla,
2 žloutky,
pár kapek polévkového koření,
sůl,
pepř,
zelená petržel,
hrst rozinek,
5 dkg oloupaných, jemně nakrájených mandlí,
sníh ze 2 bílků




Bažant s nádivkou postup:

Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme mlékem . V misce si umícháme máslo, žloutky, polévkové koření, přidáme navlhčené rohlíky, osolíme, opepříme. Přidáme petržel, rozinky, mandle a sníh.
Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou. Otvor sepneme párátky a dáme na másle péct. Když je bažant napolo upečený a začíná červenat, obložíme jej oloupanými a na plátky nakrájenými jablky. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Bažanta vyndáme, naporcujeme. Jablka protlačíme přes sítko, přidáme brusinky a marmeládu.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Bažant s nádivkou"

Stav hlasování: 2.6/5 (246 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Bažant s nádivkou ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Zvěřina

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci