Kuře dušené na červeném víně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 10 810×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kuře dušené na červeném víně ingredience:
Kuře, sůl, pepř, špetka tymiánu, 2 větší cibule, 3 lžíce oleje, 60g slaniíny, 4dl červeného vína, lžíce škrobové moučky, šálek smetany
Kuře dušené na červeném víně postup:
Kuře rozdělíme na menší porce. Prolisovaný česnek smícháme se solí a pepřem a porce kuřete touto směsí potřeme. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm osmahneme na plátky nakrájenou cibuli a rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme porce kuřete a po všech stranách je opečeme dozlatova. Do základu přidáme víno, omáčku zahustíme smetanou rozmíchanou se škrobovou moučkou, přidáme tymián a povaříme. Nakonec omáčku prolisujeme sítkem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Kuře dušené na červeném víně"
Zkuste také
Reklama