Srnčí ragú
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 25 111×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Srnčí ragú ingredience:
800g srnčího masa, 3 lžíce másla, 40g slaniny, 200g kořenové zeleniny, cibule, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, bobkový list, špetka tymiánu, lžíce hladké mouky, 2dl červeného vína, 2 lžíce citrónové šťávy
Srnčí ragú postup:
Na kostičky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém másle, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené maso a slaninu a vše osmahneme. Potom zalijeme vodou, přidáme koření a zvolna dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vodou, rozšleháme a povaříme. Nakonec omáčku prolisujeme, zalijeme vínem a citrónovou šťávou, vložíme zpět maso a prohřejeme.Fotografie
Ohodnoťte recept "Srnčí ragú"
Zkuste také
Reklama