Pečený králík
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Božena Rychlá
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 46 986×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pečený králík ingredience:
1 králík
500g uzeného bůčku
1 lžička soli
1 lžička kmínu
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce sádla
voda na podlití
Pečený králík postup:
Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso posypeme kmínem. Maličko podlijeme a v troubě pod poklicí zvolna pečeme do měkka a růžova. Během pečení králíka polováme vypečenou šťávou, pokud je jí málo, ještě podlijeme. Hotového králíka naporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem, dušeným hlávkovým zelím, kouskem pečeného uzeného bůčku a přelitého vypečenou šťávou. Je to opravdu výborná mňamka, přeji dobrou chuť :-)Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pečený králík"
Zkuste také
Reklama