Dnes je Pátek 22.11.2024 a svátek má Cecílie | V databázi máme 4 808 receptů


Pečený králík

Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Božena Rychlá

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Pečený králík ingredience:

1 králík
500g uzeného bůčku
1 lžička soli
1 lžička kmínu
2 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce sádla
voda na podlití

Pečený králík postup:

Omytého a osušeného králíka uvnitř i z venku potřeme solí a vložíme do pekáče, vymazaného sádlem. Přidáme uzené maso, oloupanou a rozpůlenou cibuli, oloupaný česnek a oboje maso posypeme kmínem. Maličko podlijeme a v troubě pod poklicí zvolna pečeme do měkka a růžova. Během pečení králíka polováme vypečenou šťávou, pokud je jí málo, ještě podlijeme. Hotového králíka naporcujeme a podáváme s houskovým knedlíkem, dušeným hlávkovým zelím, kouskem pečeného uzeného bůčku a přelitého vypečenou šťávou. Je to opravdu výborná mňamka, přeji dobrou chuť :-)

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Pečený králík"

Stav hlasování: 2.9/5 (151 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Pečený králík ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Zvěřina

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci