Králík se švestkovou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 12 167×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Králík se švestkovou omáčkou ingredience:
4ks předních králičích běhů, 50g másla, 200ml vody
omáčka: 3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 300g švestkových povidel, hrst rozinek a sušených švestek naložených ve 100ml rumu, 50g nahrubo posekaných mandlí, cukr a sůl podle chuti
Králík se švestkovou omáčkou postup:
Do pekáčku rozdělíme králičí běhy, osolíme, přidáme máslo pokrájené na kousky, podlijeme vodou a maso upečeme doměkka. Mezitím si připravíme omáčku: V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme hladkou mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou zředíme trochou studené vodxy a vyšleháme dohladka. Dále přidáme švestková povidla, v základu je rozvaříme a přidáme rozinky a sušené švestky i s rumem, ve kterém byly naložené, a nakonec ještě mandličky. Opět vše promícháme, provaříme a tmavou, dostatečně hustou omáčku dochutíme cukrem a solí. Do hotové omáčky vložíme na másle upečené běhy. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Králík se švestkovou omáčkou"
Zkuste také
Reklama