Dančí kýta na víně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Bohuška
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 22 952×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Dančí kýta na víně ingredience:
1kg odleželé zvěřiny z kýty
100g slaniny
1 střední celer
1 větší petržel
1 velká cibule
6 zrnek pepře
6 zrnek nového koření
2 bobkové listy
špetka tymiánu
citrónová kůra
108l červeného vína
100g másla
2 lžíce hladké mouky na zaprášení
Dančí kýta na víně postup:
Odleželou zvěřinu dáme na kořenovou zeleninu, koření a cibuli i máslo péci. Pečeme zvolna a pečení podléváme. Když je zvěřina měkká, zcedíme šťávu, zeleninu protřeme sítem, přilijeme červené víno, zaprášíme moukou a nechámne přejít varem. Nakonec přidáme podle chuti citrónovou šťávu nebo trošku přisladíme. Jako přílohu volíme knedlík.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Dančí kýta na víně"
Zkuste také
Reklama