Zemiaková / bramborová / torta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Jana Juričková
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 070×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zemiaková / bramborová / torta ingredience:
10 zemiakov / brambor/ uvarených v šupke,
balíček mrazenej zeleniny / mrkva, hrášok, kukurica/,
soľ, maslo, tvrdý syr, 1 veľká cibuľa, olej.
2 dl kyslej pochúťkovej smotany, korenie,
mletá sladká červená paprika
Zemiaková / bramborová / torta postup:
Zemiaky uvaríme v šupke. Na oleji podusíme zeleninu s nadrobno nakrájanou cibuľou a poukladáme ju vo vrstvách do sklenej misy vymastenej maslom. Na dno misy nahrubo nastrúhame vrstvu zemiakov, potom kladieme zeleninu a posypeme strúhaným syrom. Vrstvy zopakujeme, nakoniec prikryjeme strúhanými zemiakmi a zalejeme kyslou smotanou. Tortu okoreníme mletým čiernym korením, mletou paprikou a necháme zapiecť vo vyhriatej rúre. Podávame ako hlavné jedlo alebo prílohu k mäsuFotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zemiaková / bramborová / torta"
Zkuste také
Reklama