Barmorové knedlíky plněné uzeným masem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Těstoviny, noky > Knedlíky jako hlavní jídlo
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 552×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Barmorové knedlíky plněné uzeným masem ingredience:
5 až 6 středně velkých brambor (nejlépe staré)
200g hrubé mouky (podle potřeby i víc)
50 g krupice
2 vejce
sůl
2 cibule
zelí hlavkové nebo kyselé
tuk + hl. mouka (na jížku)
30dk uzeného (uvařit předem do měka)
Barmorové knedlíky plněné uzeným masem postup:
Knedlíky:Brambory uvaříme ve slupce,po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na struhadle na jemno. Přidáme vejce , sůl, krupici, zamícháme a přidáme hrubou mouku.
Vytvoříme si těsto a děláme placky na placky dáváme nastrouhaný na hrubo uvařené uzené. Asi tak 2 lžičky,podle toho také jak velké děláte knedlíky. pak zabalíme a uděláme kuličky. Vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.
Variací může být rozváené bramborové těsto posypané nakrájeným, nebo namletým uzeným. To zabalit jako štčúdl a celou šišku vřit. Před servírováním nakrájet na silnější plátky.
Zelí:
Zelí je možné uvařit z hlávkového:
Zelí nakrájíme, přidáme kmín, sůl,vodu a uvaříme do měkka.
Ke konci přidáváme jížku,kterou jsme si udělalai v kastrůlku (tuk + hl.mouka) zahustíme ,přidáme na dochucení cukr,sůl a trochu octa a ještě necháme tak 10 min povařit.
Nebo ze sterilovaného červeného, nebo bílého běžným způsobem.
Nakonec opečeme na tuku nadrobno nakrájenou cibulku a ozdobíme jí rozkrojené uvařené knedlíky, nebo zelí.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Barmorové knedlíky plněné uzeným masem"
Zkuste také
Reklama