Zapékané brambory z kedlubny
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 754×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapékané brambory z kedlubny ingredience:
600 g brambor, sůl, 300 g žampionů, 100 g másla, petrželová nať, 5 mladých kedlubnů, mletý černý pepř, muškátový oříšek, 60 g prorostlé uzené slaniny, 200 g sýru gouda, 2 lžíce strouhanky
Zapékané brambory z kedlubny postup:
Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kolečka. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a na jedné třetině rozehřátého másla pět minut podusíme a přidáme nasekanou petrželovou nať. Kedlubny očistíme, nakrájíme na plátky, zalijeme 0,2 l osolené vody a deset minut dusíme. Poté scedíme a vývar dáme stranou. Zapékací mísu vymastíme druhou třetinou másla, na dno rozložíme houby, na ně rovnoměrně naskládáme brambory a kedlubny. V kedlubnovém vývaru rozmícháme pepř, muškátový oříšek a nalijeme na zeleninu. Nakonec obložíme plátky zbylého másla, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a rozškvařenou slaninou. Ve vyhřáté troubě zapékáme asi dvacet minut. Podáváme s pikantní jogurtovou omáčkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapékané brambory z kedlubny"
Zkuste také
Reklama