Karbanátky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 26 417×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Karbanátky ingredience:
* mleté maso
* cibule
* česnek
* sůl
* mletý pepř
* vejce
* majoránka
* petrželová nať
* mletá paprika
* strouhanka
* olej nebo tuk
Karbanátky postup:
Mleté maso smícháme s vodou a necháme asi 30 minut v chladu odpočinout, aby bylo šťavnatější. Malou cibuli oloupeme a nasekáme najemno.Pak přidáme vejce, pepř, kmín, majoránku, prolisovaný česnek nebo lžičku sušeného česneku, petrželku nebo pažitku, sůl, cibuli, mouku a strouhanku podle potřeby. Hmotu dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Karbanátky smažíme v rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.
Smažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší, sypanou nakrájenou jarní cibulkou a s čerstvou zeleninou. Smažené karbanátky podáváme ihned.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Karbanátky"
Zkuste také
Reklama