Zapečený chřest v sýrové omáčce
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 448×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečený chřest v sýrové omáčce ingredience:
500 g chřestu, sůl, 150 g tvrdého sýru, 0,1 l zakysané smetany, dvě vejce, pepř, muškátový oříšek, olej, dvě rajčata, petrželová nať
Zapečený chřest v sýrové omáčce postup:
Chřest očistíme, dáme na síto a vložíme na pět minut do vařící osolené vody. Vyndáme a na sítě necháme okapat. Nastrouhaný tvrdý sýr rozmícháme ve smetaně, přidáme rozšlehaná vejce a promícháme. Chřest rozložíme do vymaštěného pekáče, zalijeme sýrovou směsí, okořeníme pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Ve vyhřáté troubě zapečeme. Ozdobíme nakrájenými rajčaty a petrželovou natí. K přípravě můžeme použít i sterilizovaný chřest, v tom případě ho nevaříme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečený chřest v sýrové omáčce"
Zkuste také
Reklama