Slezské pirohy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 347×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Slezské pirohy ingredience:
1 kg brambor
1 vejce
15 dkg hrubé mouky
10 dkg krupice
15 dkg vepřových škvarků
kysané zelí
1 dl oleje
česnek
sůl
Slezské pirohy postup:
Brambory uvaříme ve slupce, za tepla oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme, přidáme vejce (část necháme na potření a spojení okrajů pirohů), krupici, mouku a sůl a zpracujeme v těsto. Asi třetinu škvarků nasekáme a s rozetřeným česnekem vmícháme do těsta. To rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe zbytek škvarků, okraje potíráme syrovým vejcem a klademe do trojúhelníků. Okraje dobře přitlačíme a pirohy smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se salátem z kysaného zelí.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Slezské pirohy"
Zkuste také
Reklama