Carpaccio - Hovězí
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Martin
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 31 434×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Carpaccio - Hovězí ingredience:
4 medajlonky ze svíčkové o váze cca 40 g;
Dále:
80 g rukoly;
2 lžíce olivového oleje;
čerstvě drcený pepř;
lžíce octa balsamico;
lžička limetkové šťávy;
čerstvě mletá mořská sůl;
10 šery rajčátek;
50 g sýra Gran Moravia;
podle vlastní chuti můžete doplnit dresink ostrou hořčicí, olivovou pastou, sladko-pálivou nebo sladko-kyselou omáčkou či omáčkou z avokáda
Carpaccio - Hovězí postup:
1. Rukolu opláchneme a necháme okapat.2. Na pracovní desku natáhneme 30 cm potravinářské fólie. Na ni položíme medajlonek masa, zakryjeme druhým kusem fólie a opatrně, hladkou stranou paličky, rozklepeme na plát o průměru asi 20 cm.
3. Na dno talíře rozdělíme listy rukoly, pokapeme je olivovým olejem s octem. Z masa stáhneme horní fólii a opatrně ho se spodní fólií obrátíme na salát na talíři a fólii poté sloupneme. Osolíme, opepříme a doplníme opláchnutými překrájenými rajčátky a hoblinkami sýra. Podle vlastní chuti doplníme výše uvedenými omáčkami nebo hořčicí rozmíchanou s trochou vody a citronové šťávy. Pokud si ale chceme vychutnat chuť masa, přidáváme co nejméně dalších přísad.
Poznámka:
Pokud máte k dispozici nářezový stroj, můžete carpaccio připravit běžným způsobem. To znamená, že svíčkovou zabalíte do fólie a dáte zamrazit. Potom ji před podáváním přendáte z mrazáku do chladničky a necháte cca 30–50 minut „povolit“. Potom svíčkovou zbavíte fólie a krájíte na nářezovém stroji na jemné plátky a skládáte na talíř potřený olivovým olejem. Doplníme rukolou a ostatními ingrediencemi.
Tip: Pokud kupujete balenou, rozříznutou na části, vybírejte ty, které mají pravidelný válcovitý tvar. Z této části můžete připravovat libovolné pokrmy a nebudete ji muset nijak zvlášť čistit. Když koupíte část s palcem, tak strávíte čas s odstraněním všech blan a nakrájet z ní slušné steaky bez dostatečných zkušeností bude pro některé neřešitelný oříšek. Když koupíte tenký konec, tak z něj steaky také nenakrájíte a maso využijete maximálně na medajlonky nebo nudličky.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Carpaccio - Hovězí"
Zkuste také
Reklama