Musaka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 31 403×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Musaka ingredience:
500g mletého masa, 1kg brambor, 1 civbule, 2 stroužky česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička bazalky, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžíce oleje, 1 menší cuketa, 6 rajských jablíček, 4 vejce, 250ml kysané smetany, 100g nastrouhaného eidamu, voda na podlití, tuk na vymazání pekáče
Musaka postup:
Na rozpáleném olejí krátce osmahneme na plátky nakrájený česnek s jemně nasekanou cibulí, přidáme maso, sů, papriku a bazalku a za stálého míchání maso do zlatohněda orestujeme. Maličko podlijeme a krátce podusíme. Oloupané brambory nakrájíme na plátky, stejně tak rajčata a cuketu. Na dno tukem vymazaného pekáče rozrovnáme polovinu plátků brambor, na ně položíme polovinu plátků rajčat a pak cuket. Na ně rozložíme dušené maso a dál pokračujeme vrstvou cuket, pak rajčat a nakončec rozložíme zbylé brambory. Do smetany zašleháme vejce a sýr, maličko solíme a opepříme a rovnoměrně nalijeme do plného pekáče. Ten vložíme do horké trouby a zvolna necháme asi hodinu péct. Sýr zachycený na povrchu krásně zrůžoví a utvoří na musace kůrku.Fotografie
Ohodnoťte recept "Musaka"
Zkuste také
Reklama