Vánoční krůta
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Drůbež
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 455×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vánoční krůta ingredience:
1 krůta, 100g slaniny,125g másla
Nádivka: 3 žemle, 80ml mléka, 125g másla, 3 vejce, sůl, špetka muškátového oříšku, malá konzerva játrové paštiky, 15 mandlí
Vánoční krůta postup:
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Změkklé máslo utřeme se šloutky do pěny, osolíme, okořeníme, přidáme namočené a trochu vymačkané žemle, oloupané nasekané mandle a paštiku-dobře promícháme a nakonec sníh z bílků. Krůtu osolíme, prsa a stehna prošpikujeme slaninou. Vole včetně kůže pod krkem naplníme nádivkou. Kůži zašijeme, aby náplň, která pečením nabývá nevytékala. Krůtu v předehřáté troubě zapečeme, snížíme teplotu a zvolna pečeme do měkka.Fotografie
Ohodnoťte recept "Vánoční krůta"
Zkuste také
Reklama