Květák v jogurtové marinádě
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 088×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Květák v jogurtové marinádě ingredience:
1 květák, 3 lžíce oleje, 2 cibule
Marináda: 1/2 cibule, 3-4 stroužky cešneku, mletý zázvor, kari koření, 2 dl bílého jogurtu, sůl
Květák v jogurtové marinádě postup:
Nejdříve připravíme marinádu. Cibuli drobně pokrájíme, přidáme rozetřený česnek, koření, vmícháme jogurt a osolíme. Očištěný květák rozebereme na růžičky, vložíme nejméně na 3 hodiny do marinády a uložíme do chladna. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, vložíme do ní květák i s marinádou, podle chuti osolíme, podlijeme asi 1 dl vody a podusíme doměkka. Podáváme s dušenou rýží, vařenými brambory nebo s pečivem.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Květák v jogurtové marinádě"
Zkuste také
Reklama