Hrachovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Kačena
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 9 282×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hrachovka ingredience:
1 cibule
100g sádla
80g hladké mouky
pepř mletý, sůl
zrnka mletého pepře
1/2 celeru
200g hrachu
polévkové koření
majoránka
300g telecích a hovězích kostí
1 karotka
petržel s natí
třený česnek
smažené kostky rohlíku
Hrachovka postup:
V osolené vodě dáme vařit vývar z kostí. Po chvilce opepříme, přidáme kořenovou zeleninku a cibuli. Vaříme doměkka a hotový vývar procedíme. Den předem namočený hrách uvaříme doměkka a rozmixujeme. Z kusu sádla a mouky uděláme jíšku a za stálého míchání přilijeme vývar a necháme povařit. Za půl hodiny přihodíme rozmixovaný hrách, pepř a necháme dále vařit. Před koncem varu přidáme drcený česnek, doplníme polévkovým kořením a majoránkou. Servírujeme se smaženým rohlíkem a dozdobit můžeme petrželkou.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hrachovka"
Zkuste také
Reklama