Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Kamila S.
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 14 447×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ingredience:
půl kg hovězího masa
1 větší mrkev
kousek celeru
1 petržel
sůl
pepř
1 cibule
trocha nasekané petrželky
Játrové knedlíčky:
300g jater
2 stroužky česneku,
trochu majoránky,
sůl, pepř
1 vejce
strouhanka
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky postup:
Maso zalijeme studenou vodou, osolíme, opepříme, přidáme neoloupanou cibuli a vaříme do měkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky.Vlhkou rukou tvarujeme knedlíčky a dáme je do polévky zavařit. Zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo a přidáme ke knedlíčkům, vaříme asi 10 minut. Do hotové polévky vmícháme nasekanou petrželku.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Hovězí vývar s játrovými knedlíčky"
Zkuste také
Reklama