Banánové řezy
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Dorty a zákusky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 25 464×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Banánové řezy ingredience:
Těsto:
420 g hladké mouky
140 g tuku (Hera)
150 g moučkového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíce tekutého medu
Náplň:
250 g másla
1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
3 rozšlehané banány
Poleva:
100 g čokolády na vaření
1 lžička tuku (Iva, máslo)
cukrářské piškoty
rum
Banánové řezy postup:
Řezy jsou složeny z pečeného těsta, na něm je nalitá náplň, do ní jsou zastrkány cukrářské piškoty pokapané rumem, na ně se nalije zbytek náplně a vše se přikryje druhou částí pečeného těsta. Povrch se polije čokoládovou polevou.Příprava těsta: Všechny uvedené suroviny na těsto dobře rukama propracujeme a vyválíme z něj jednu nebo dvě placky velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Vyválenou placku na něj přeneseme, přizpůsobíme její velikost a dáme upéct do trouby předehřáté na 200 stupňů.V případě, že pečeme jednu placku, po vychladnutí moučníku ji rozkrojíme na dvě poloviny. Suroviny na náplň dáme do šlehače (máslo by mělo být změklé a pokrájené na kousky) a šleháme, dokud není náplň hladká. Asi dvě třetiny náplně natřeme na spodní plát těsta, zatlačíme do ní cukrářské piškoty pokapané rumem a zakryjeme zbytkem náplně. Potom přiložíme druhý plát, moučník zatížíme například prkénkem a necháme v chladu do druhého dne. Suroviny na čokoládovou polevu zahříváme nad párou (čokoládu si předem nalámeme na kostičky) a občas zamícháme. Jakmile se vytvoří hustá poleva, potřeme jí povrch banánových řezů. Před podáváním krájíme moučník na kostky či jiné tvary a pro slavnostní příležitosti zdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Banánové řezy"
Zkuste také
Reklama