Segedínský guláš
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 1 komentář zobrazeno 14 015×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Segedínský guláš ingredience:
3/4 kg vepřového masa (libové), 2 velké cibule, 2 - 3 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, 3/4 litru vody, 1 lžíce soli, 6 lžic hotové jíšky - tmavé, 300g kysaného zelí,1 kysaná smetana.
Segedínský guláš postup:
Olej rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso a opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypejte sladkou paprikou a gulášovým kořením a rychle promíchejte. Minutu smažte a pak vše zalijte vodou a nechte minimálně asi třičtvrtě hodiny či hodinu dusit na mírném ohni. Před podáním vmícháme 6 lžic tmavé jíšky, okapané pokrájené zelí, hustou kysanou smetanu a podle chuti dosolíme. Podávejte s houskovým knedlíkem.Fotografie
Ohodnoťte recept "Segedínský guláš"
Zkuste také
Reklama