Chlebová bábovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 037×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Chlebová bábovka ingredience:
těsto: 300 ml podmáslí, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 200 g pšeničné mouky celozrnné grahamové, 300 g pšeničné mouky chlebové, 42 g čerstvého droždí, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce slunečnicových semínek
náplň: 50 g anglické slaniny, 1 lžíce hořčice, 1 pórek, 100 g nivy
Chlebová bábovka postup:
Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto a necháme nakynout. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní.Nakynuté těsto rozválíme na obdélník. Lehce ho mázneme hořčicí, rozložíme plátky slaniny, posypeme nakrájeným pórkem a rozdrobeným sýrem. Z kratší strany svineme do rolády a přeneseme do vymazané bábovkové formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout.
Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (190°C, 50 minut).
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Chlebová bábovka"
Zkuste také
Reklama