Zelná polévka s vepřovým masem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 6 184×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zelná polévka s vepřovým masem ingredience:
500 g hlávkového zelí, jedna cibule, 150 g vepřového masa, olej, stroužek česneku, jedna mrkev, jedna petržel, dvě brambory, dvě rajčata, sůl, mletý pepř, 0,15 l zeleninového vývaru z bujonu
Zelná polévka s vepřovým masem postup:
Hlávkové zelí očistíme, vyřízneme košťál a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmahneme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmažíme. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel i česnek, podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi deset minut. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a spolu se zelím přidáme k masu. Dolijeme vodou, opepříme a vaříme takřka do měkka. Nakonec přidáme rajčata a vaříme, dokud vše není zcela měkké.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zelná polévka s vepřovým masem"
Zkuste také
Reklama