Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: MirekČ
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 18 055×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem ingredience:
1 200 g vepřové pečeně s kostí
150 g uzené špice
1 hlavička česneku
2 cibule
sůl
pepř
drcený kmín
olej
voda
Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem postup:
Masa byl pěkný klapet. Část od krčku a část už krkovička. Uzené špice byly fakt špice, jak napovídá název (vypadalo to spíš jako odřezky z anglické slaniny). Takže jsem to nemusel nějak skrajovat, jen jsme ho dali na chvíli do mražáku ztuhnout. Maso opláchneme studenou vodou a osušíme. Vetkneme špičatý tenký nůž a vtlačíme uzené maso. Podobně prošpikujeme asi pěti stroužky česneku. Pak ho prosolíme a rukama do něj vemneme pepř a drcený kmín a vložíme do pekáče. Zbytek česneku nakrájíme na kolečka, cibule na měsíčky a dáme pod maso. Podlejeme olejem a vodou. Pečeme v rozehřáté troubě na spodním fochu nejprve na 250 st.C asi čtvrt hodiny a pak stáhneme na 150. Dopékáme až je maso měkké. Asi půl hodinky před koncem pečení sundáme z pekáčku víko a rošt v troubě posuneme doprostřed pečného prostoru. Průběžně podléváme.Poznámka:
Když maso částečně vychladlo vykostil jsem ho. Na plátky jsme ho nakrájeli až studené. Zajímavé je, že česnek původně bílý v mase zezelenal.
http://miric.unas.cz/
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vepřová pečeně špikovaná uzeným a česnekem"
Zkuste také
Reklama