Zapečený houbový nákyp
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: vlastička
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 187×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečený houbový nákyp ingredience:
1 cibule
100g anglické slaniny
2 lžíce másla
1 hrnek hub
3 rohlíky
1 hrnek smetany
4 stroužky česnkeu
4 vejce
sůl, pepř
trocha strouhanky
Zapečený houbový nákyp postup:
Na másle zpěníme pokrájenou cibuli spolu s anglickou slaninou (nakrájenou na kostičky) a pokrájenými houby. Dusíme asi 10 minut. Necháme vychladnou.Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme smetanou. Necháme ji do rohlíků vsáknout. do vychladlé houbové směsi přidáme namočené rohlíky a rozšlehaná vejce. Ochutíme solí, pepřem a prolisovanými stroužky česneku. Pořádně promícháme. Pokud je směs příliš řídká přidáme lžíci strouhanky.
Přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200C cca 30 minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečený houbový nákyp"
Zkuste také
Reklama