Zapečené lasaně
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Adynka32L
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 16 963×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Zapečené lasaně ingredience:
1/2 balení lasání
500g mletého masa
1 cibule
2 nastrouhané mrkve
olej
1 rajský protlak
2dcl červeného vína
2 lžíce hladké mouky
Bešamelová omáčka:
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
250ml mléka
sůl, pepř
nastrouhaný sýr
Zapečené lasaně postup:
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme maso a nastrouhanou mrkev. Osolíme a opepříme. Krátce osmažíme, zalijeme vínem a necháme asi 15 minut dusit. Do hotového masa vmícháme rajský protlak, povaříme dalších 5 minut a nakonec zahustíme hladkou moukou rozšlehanou v troše vody.Máslo necháme rozpustit a přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Vaříme asi 15 minut. Hotovou omáčku osolíme a opepříme.
Do vymazaného a vysypaného pekáče naskládáme krátce povařené lasaně,pomažeme trochou bešamelové omáčky, dáme vrstvu masa, a další plátky lasaní. Zalijeme opět troškou bešamelové omáčky.Ve vrstvení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Končíme vrstvou lasaní, pomažanou bešamelovou omáčkou a zasypanou sýrem. Pečeme v předehřáté troubě asi 25minut.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Zapečené lasaně"
Zkuste také
Reklama