Vepřové kostky se zeleninou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Zvěřina
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 4 258×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřové kostky se zeleninou ingredience:
750 g vepřové kýty, 5-6 malých cibulek, kousek celeru, 2 mrkve, po snítce čerstvého oregana, rozmarýnu a tymiánu, 400 g brambor, olivový olej, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 stroužky česneku
Vepřové kostky se zeleninou postup:
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky.Na pánvi nebo ve větším kastrolu rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran důkladně opečeme dohněda.
Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme.
Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme, podlijeme trochou horké vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
Cibulky oloupeme a necháme vcelku, celer a mrkev očistíme a pokrájíme na kousky. Společně povaříme asi 10 minut v lehce osolené vodě.
Brambory oloupeme a pokrájíme na půlkolečka.
Zhruba po hodině dušení masa k němu přidáme uvařené cibulky s celerem a mrkví i s vodou ve které se vařily.
Přidáme i brambory a posekané bylinky a všechno společně dusíme do úplného změknutí masa i brambor (cca 30-40 minut).
Podáváme s chlebem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Vepřové kostky se zeleninou"
Zkuste také
Reklama