Trhanec
Zařazeno v kategorii: Recepty - Předkrmy > Teplé předkrmy
Autor: Jarmila
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 164×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Trhanec ingredience:
250g polohrubé mouky
1/2 l mléka
2 vejce
špetka soli
2 lžíce cukru
půl lžičky prášku do pečiva
50g másla
Trhanec postup:
Mouku rozmícháme s mlékem na hladké těstíčko. Přimícháme žloutky, sůl, cukr a nakonec tuhý sníh ušlehaný s bílků a prášek do pečiva. Na pekáči rozpálíme máslo, vylijeme na něj těstíčko a v dobře vyhřáté troubě upečeme. Když je těsto propečené, roztrháme je vidličkou a takto upravený trhanec ještě do růžová osmahneme.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Trhanec "
Zkuste také
Reklama