Vepřo, knedlo, zelo (Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím)
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Vepřové maso
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 23 904×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Vepřo, knedlo, zelo (Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím) ingredience:
1 kg vepřové pečeně
2 cibule
1 kyselejší jablko
sůl
mletý pepř
česnek
drcený kmín
vývar
celý kmín
sádlo
podle potřeby voda
příloha:
kysané zelí
1 cibule
celý kmín
sádlo
sůl
cukr
1 lžíce polohrubé mouky
Vepřo, knedlo, zelo (Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím) postup:
Vepřovou pečeni osolíme, potřeme lehce mletým pepřem, mletým nebo drceným kmínem, rozetřeným česnekem a dáme do nádoby s víkem a necháme uležet do druhého dne v lednici.Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka, jablka na plátky a dáme do pekáče, kde jsme rozpustili sádlo a nechali zpěnit celý kmín. Potom přidáme vepřovou pečeni, přikryjeme a dáme péci do trouby. Pečeme asi 3/4 hodiny přikryté, potom odkryjeme a necháme zrůžovět napřed na jedné straně a potom na druhé. Před posledním otočením přidáme do výpeku vývar – množství záleží na tom, kolik chceme mít šťávy z pečeně.
Mezitím si připravíme kysané zelí, které dáme vařit s trochou kmínu a soli. Když je zelí hotové, osladíme je podle chuti a zahustíme cibulovou jíškou. Jíšku připravíme tak, že dáme na pánev sádlo a cibuli rozkrájenou najemno smažíme, až začne růžovět a potom přidáme polohrubou mouku a necháme chvíli zpěnit. Potom zamícháme do vařeného zelí. Podle chuti můžeme přisladit.
Vepřovou pečeni podáváme se zelím a bramborovým nebo chlupatým knedlíkem.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Vepřo, knedlo, zelo (Vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím)"
Zkuste také
Reklama