Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkouSuroviny
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Jana Lešňanská
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 8 647×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkouSuroviny ingredience:
svíčková, žampióny, cibule, škrobová moučka, anglická slanina, sůl, drcený kmín, steakový pepř, slunečnicový olej, karotka, citrónová šťáva, cukr krupice
Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkouSuroviny postup:
Cca 3cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hod. uležet.Plátky anglické orestujeme na pánvi dokřupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme. Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.
V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.
Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou.
Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkouSuroviny"
Zkuste také
Reklama