Mandlová bábovka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 653×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Mandlová bábovka ingredience:
100 g másla, 60 g moučkového cukru, 60 g medu, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 2 lžičky citronové kůry, 200 ml smetany, 80 g mletých mandlí, 250 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva
Mandlová bábovka postup:
Do jedné misky dáme bílky s vanilkovým cukrem a ušleháme tuhý sníh. Do druhé misky dáme na kousky pokrájené změklé máslo, med, moučkový cukr, žloutky a ušleháme do pěny. Zašleháme do ní citronovou kůru a mandle. Pak střídavě vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu. Nakonec zlehka vmícháme sníh.Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, zkusíme špejlí.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Mandlová bábovka"
Zkuste také
Reklama