ŠVÉDSKÉ MASOVÉ KULIČKY IKEA
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Martin
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 3 komentáře zobrazeno 127 606×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
ŠVÉDSKÉ MASOVÉ KULIČKY IKEA ingredience:
500 gramů mletého masa
sůl, jemný pepř
cibule
2 lžičky solamylu
hrst strouhanky
3 vařené strouhané brambory
2 žloutky
150 ml šlehačky
trošku oleje na pečení
Na omáčku:
250 ml smetany
2 lžičky solamylu
1 lžíce hořčice
150 ml vývaru (nebo vývaru z buj. kostky)
ŠVÉDSKÉ MASOVÉ KULIČKY IKEA postup:
Postup:V robotu na jemno rozsekáme mleté maso, cibuli, koření, žloutky a solamyl. Pak přendáme do mísy, mezitím uvaříme tři brambory a na jemno nastrouháme. Přidáme k masové směsi.
V míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou. Vytvarujeme menší masové kuličky (jak je známe z Ikey) a naskládáme na jemně olejem potřený pekáček.
V troubě na 200 stupňů pečeme kuličky asi 40 minut, dokud nemají typickou barvičku - hnědou, v půlce času otočíme, aby se pěkně propekla i druhá strana.
Po upečení vyndáme kuličky a do šťávy z masa přidáme šlehačku, solamyl, vývar a hořčici, vše smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky, prohřejeme a můžeme podávat.
Můj TIP:
Já osobně nedával vařené brambory do masa a vývar do omáčky, i tak vše bylo vynikající :-) Podával jsem s kaší.
Fotografie
Ohodnoťte recept "ŠVÉDSKÉ MASOVÉ KULIČKY IKEA"
Zkuste také
Reklama