Smažený květák ve vinném těstíčku
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 2 466×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Smažený květák ve vinném těstíčku ingredience:
50 dekagramů květáku, sůl, 20 dekagramů tuku na smažení. Těstíčko: 1/8 litrů bílého vína, sůl, lžička oleje, 8 dekagramů hladké mouky, dva žloutky, sníh ze dvou bílků.
Smažený květák ve vinném těstíčku postup:
Květák spaříme ve vroucí osolené vodě, odcedíme a rozkrájíme na větší růžice. Necháme je oschnout, namáčíme v připraveném těstíčku a v dobře roztopeném tuku smažíme do zlatova. V hrnku na těstíčko rozkvedláme mouku s vínem, přidáme sůl, olej (ovšem z stálého míchání aby se nám nedělali hrudky) a nakonec pevný sníh.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Smažený květák ve vinném těstíčku"
Zkuste také
Reklama