Sekaná plněná vejci
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 15 334×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Sekaná plněná vejci ingredience:
1 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího), 2 vejce, 1housku, mletou papriku, sůl, pepř, 1 cibuli, strouhanku, česnek, čtyři vejce uvařená natvrdo a dvě papriky červená a zelená
Sekaná plněná vejci postup:
Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Housku namočte do mléka. Mleté maso smíchejte s cibulí, vejci a vymačkanou houskou. Osolte, ochuťte pepřem, paprikou a česnekem. Formu na srnčí hřbet vymažte tukem, vysypejte strouhankou a na dno dejte polovinu masové směsi. Mírně promáčkněte hřbetem ruky, aby ve středu nádoby vznikla podélná prohlubeň, do ní vložte vejce uvařená natvrdo obložená různobarevnými proužky paprik. Překryjte zbylým masem. Pečte asi hodinu v troubě vyhřáté na 175 °C.Fotografie
Ohodnoťte recept "Sekaná plněná vejci"
Zkuste také
Reklama