Dnes je Úterý 26.11.2024 a svátek má Artur | V databázi máme 4 808 receptů


Rybí polévka

Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Lucka

Redakční tip:

Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.

Rybí polévka ingredience:

2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
1/2 l zeleninového vývaru
1 l vody
3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky muškátového květu,
1 lžíce krupice opražené na Floře 70%
bílý pepř, sůl
žemle

Rybí polévka postup:

Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.

Fotografie

K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.

Ohodnoťte recept "Rybí polévka"

Stav hlasování: 2.0/5 (53 hlasů celkem)

Zkuste také

Reklama

Komentáře k receptu

K tomuto receptu je celkem 0 komentářů

Doposud nebyl připojen žádný komentář. Buďte první!

Vstupte do diskuse receptu Rybí polévka ...

Mohlo by Vás zajímat ...


Recepty z kategorie Masové vývary a polévky

Poslední přidané recepty

Nejoblíbenější recepty



Poslední rady a tipy

Náhodné recepty

ReceptyNaDoma.cz na Facebooku



    Naši partneři:

  • Profesionální vývoj a správa webových aplikaci