Rybí polévka
Zařazeno v kategorii: Recepty - Polévky > Masové vývary a polévky
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 828×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Rybí polévka ingredience:
2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
1/2 l zeleninového vývaru
1 l vody
3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1/2 lžičky muškátového květu,
1 lžíce krupice opražené na Floře 70%
bílý pepř, sůl
žemle
Rybí polévka postup:
Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Rybí polévka"
Zkuste také
Reklama