Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Zařazeno v kategorii: Recepty - Bezmasá jídla a sýry
Autor: Jana Lešňanská
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 18 979×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Řízek Ondráš (poněkud jinak) ingredience:
Bramborákové těsto: oloupané brambory, hladká mouka, sůl, česnek, pepř, drcený kmín, majoránka, krapet mléka a jedno vejce.
Řízek Ondráš (poněkud jinak) postup:
Připravíme bramborákové těsto znastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí.
Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou Nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky. Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že Niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Řízek Ondráš (poněkud jinak)"
Zkuste také
Reklama