Piškotová bublanina - recept
Zařazeno v kategorii: Recepty - Moučníky, dezerty > Koláče, buchty, bábovky
Autor: Lenka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 27 348×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Piškotová bublanina - recept ingredience:
3 vejce
polohrubá mouka
cukr krupice
Prášek do pečiva
Piškotová bublanina - recept postup:
Těsto: na váhu dáme vejce (na bublaninu velikosti plechu použijeme 3 vejce) a kolik váží tolik dáme polohrubé mouky a stejně i cukru krupice. Přidáme prášek do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme cukr.V další misce ušleháme žloutky do kterých pomalu přidáváme 3 lžíce horké vody. Mouku prosejeme a vše opatrně smícháme v řídké těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a přidáme třešně, nebo jiné ovoce (borůvky, meruňky, švestky,..) můžeme použít i zmrazené. Pečeme při teplotě 200°C dokud špejle po zapíchnutí do bublaniny nebude suchá.
Fotografie
Ohodnoťte recept "Piškotová bublanina - recept"
Zkuste také
Reklama