Řecký slaný koláč se špenátem a fetou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: Lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 5 931×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Řecký slaný koláč se špenátem a fetou ingredience:
400 g listového těsta
trochu másla na vymazání formy
1 větší cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, jemně usekané
2 lžíce olivového oleje
700 g čerstvého špenátu nebo mražených listů
2 lžíce čerstvého nebo 1 lžíce mražené kopru, usekaného
2 vejce
250 g sýra feta, nakrájeného na kousky
sůl a mletý bílý pepř
Řecký slaný koláč se špenátem a fetou postup:
1. Zapékací mísu nebo dortovou formu vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180-200 stupňů. Čerstvé listy špenátu omyjeme, přelijeme v cedníku vroucí vodou a necháme okapat. Mražený špenát necháme trochu povolit. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme překrájený špenát a asi 5 minut podusíme, u mraženého vydusíme vodu, kterou špenát pustil, čerstvý můžeme trochu podlít.2. Odstavíme z ohně a špenát necháme vychladnout. Přidáme rozšlehaná vejce, kousky sýra, kopr, osolíme, opepříme a promícháme. Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na 2 stejné placky zhruba velikosti formy.
3. Dno formy vyložíme jedním dílem těsta a vytvarujeme okraje. Těsto pokryjeme špenátovou náplní a překryjeme druhým dílem rozváleného těsta. Spojíme okraje, povrch několikrát lehce nařízneme, ale neprořízneme a pečeme v předehřáté troubě asi 35-40 minut. Po upečení necháme chvíli vychladnout na mřížce a krájíme na jednotlivé porce.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Řecký slaný koláč se špenátem a fetou"
Zkuste také
Reklama