Domácí bagetky se slaninou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: ninulka
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 13 964×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Domácí bagetky se slaninou ingredience:
1/2 kostky droždí
špetka cukru
50ml vlažné vody
400g polohrubé mouky
2 vejce
sůl podle chuti
50ml oleje
plátky slaniny
vejce na potření
sůl a kmín na posypání
Domácí bagetky se slaninou postup:
Do vlažné vody rozmícháme špetku cukru a rozdrobíme do ní droždí. Dáme na teplé místo a necháme asi 15 minut kynout. Mouku prosijeme, přidáme vejce, olej a sůl podle chuti, nakonec kvásek. Vypracujeme těsto. Přikryjeme a dáme opět na teplé místo asi na 40 minut kynout. Pak ho rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvarujeme bagetku, kterou potřeme vejcem, posolíme, okmínujeme a položíme na ní plátek slaniny. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení a dáme péct do předehřáté trouby.Pečeme při 200°C (teplotu dle dané trouby) asi 25 min.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Domácí bagetky se slaninou"
Zkuste také
Reklama