Slané pečivo (celkem 113)
Domácí kmínový chléb
Slané pečivo → Do vlažné vody dejte kostku cukru, rozdrolte droždí a nechte ho nakynout. Do mísy nasypte mouku, sůl, kmín a promíchejte. Přidejte olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujte hla ... Pokračovat »
Kefírové pagáčky
Slané pečivo → Hrubou a polohrubou mouku smícháme, přidáme kefír s kysanou smetanou 12% a na kostky nakrájený margarín. Vypracujeme těsto, rozložíme na plech a rychle pečeme při teplotě 200°C. ... Pokračovat »
Rajčatový koláč
Slané pečivo → Formu vyložíme papírem na pečení, těsto podle formy vyválíme a dáme do formy. Dno několikrát propícháme vidličkou, položíme na něj další papír na pečení, zatížíme a dáme asi na 30 ... Pokračovat »
Grahamove rohliky
Slané pečivo → Do pekárny dáme všechny suroviny v daném pořadí. Zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na části, ze kterých tvarujeme rohlíky, potřeme bílkem, přendáme na plech a dáme ... Pokračovat »
Domácí bagetky se slaninou
Slané pečivo → Do vlažné vody rozmícháme špetku cukru a rozdrobíme do ní droždí. Dáme na teplé místo a necháme asi 15 minut kynout. Mouku prosijeme, přidáme vejce, olej a sůl podle chuti, nakonec ... Pokračovat »
Lahodné bagetky
Slané pečivo → Suroviny dáme do domácí pekárny. Uprostřed uděláme důlek, do něj dáme cukr a nakonec rozdrobené droždí. Zmáčkneme program těsto. Z vykynutého těsta tvarujeme bagetky, přendáme na p ... Pokračovat »
Housky jak od babičky
Slané pečivo → Připravíme si klasické kynuté těsto, které necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Pak z něj upleteme housky, přendáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem, posyp ... Pokračovat »
Česnekovo-pivové bagetky
Slané pečivo → Ingredience vložíme do domácí pekárny, zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta tvoříme bagetky, které potřeme vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova. ... Pokračovat »
Domácí bagetky
Slané pečivo → Suroviny smícháme a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme bagetky. Přendáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut ... Pokračovat »
Babiččiny houstičky
Slané pečivo → Z vlažného mléka, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, uprostřed uděláme důlek, nalijeme tam kvásek, přidáme sůl, zbytek cukru a máslo. Vypracujeme ... Pokračovat »
Těsto na pizzu
Slané pečivo → Připravíme kynuté těsto, které pak vyválíme na pizzu. ... Pokračovat »
Kukuřičný chléb
Slané pečivo → Zahřejte troubu na 200 stupňů, vymažte pečící formu. Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto. Pečeme zhruba 20 minut. ... Pokračovat »
Domácí rohlíky
Slané pečivo → Všechny suroviny dáme do pekárny a necháme vykynout.Po vykynutí těsto rozdělíme na 2 poloviny a vyválíme kruh, ze kterého rozřežeme 8 kusů a z každého kusu stočíme rohlík. Potřeme ... Pokračovat »
Cibulový koláč
Slané pečivo → Suroviny na těsto vymícháme do hladkého těsta a rozválíme ho na tenkou placku o trochu větší než plech. Dáme těsto na plech a uděláme okraj. Potřeme kysanou smetanou rozmíchanou s ... Pokračovat »
Domácí housky podle babičky
Slané pečivo → Mouky v míse smícháme se špetkou soli, rozdrobíme do něj droždí, přidáme vejce, máslo a vlahé mléko. Důkladně propracujeme ve vláčné těsto. Necháme kynout na teplém místě asi hodi ... Pokračovat »
Bulky se slaninou
Slané pečivo → Klasickým způsobem zaděláme kynuté těsto. Nakonec do něj vmícháme na nudličky pokrájenou slaninu. Rozdělíme na kousky, ze kterých vytvoříme koule. Přendáme na plech, pomažeme žlout ... Pokračovat »
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Slané pečivo → Ingredience přendáme do domácí pekárny a pečeme. ... Pokračovat »
Sýrový koláč se smetanou
Slané pečivo → Do mouky přidáme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu. Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby vznikl alespoň dvoucentimetrový okraj. Dno těsta propícháme vidl ... Pokračovat »
Koláčky se slaninkou
Slané pečivo → Mouku prosejeme do mísy. Doprostřed rozdrobíme droždí, přidáme cukr, 2 lžíce vlažného mléka a s trochou mouky rozmícháme těstíčko, které přikryjeme. Když droždí vykyne, doplníme so ... Pokračovat »
Domácí podmáslový pšenično-žitný chléb
Slané pečivo → Všechny suroviny dobře promíchejte (nejlépe rukama), těsto posypte trochou hladké mouky, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě zhruba ½ hodiny kynout. Poté těsto znovu důkladně ... Pokračovat »