Kotlety New York
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Grilované maso
Autor: Jana Lešňanská
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 23 492×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Kotlety New York ingredience:
cca 1 kg vepřové pečeně s kostí vcelku
1 sáček grilovacího koření
1 kořen zázvoru
3 stroužky česneku
1 lžička provensálského koření
2 lžíce protlaku
2 lžíce oleje
1 velká cibule
1 smetana 12 %
jíška Knorr světlá
podravka, sůl, pepř
Kotlety New York postup:
Maso nařežeme k spodní kosti, nedořezáváme až dolů, aby maso drželo pohromadě podél kosti a jednu mezi kostí, vzniknou tak dvě kotlety jedna s kostí a jedna bez. Do každé z kotlet dáme půl kolečka cibule a pomažeme celé marinádou z koření, česneku, nastrouhaného zázvoru, oleje a protlaku- aj v mezerách. Dáme do pekáčku marinovat do druhého dne. Dáme péct na 200°C cca hodinku přiklopené, pak jen chvilku na barvičku. Můžeme podávat bez omáčky, ale já ji dělám, je to šmakovnější. Maso vyndáme z pekáčku a výpek dáme na plotnu a vyvaříme, posypeme podravkou když je třeba a podlejeme vodou cca 200 ml. Zahustíme jíškou Knorr a provaříme. Přilijeme smetanu a promícháme a je hotovo.Fotografie
Ohodnoťte recept "Kotlety New York"
Zkuste také
Reklama