Bylinkový chléb s česnekem
Zařazeno v kategorii: Recepty - Pečivo > Slané pečivo
Autor: lucka
před 15 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 11 681×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Bylinkový chléb s česnekem ingredience:
400 g hladké mouky, 150 g žitné mouky, 1 kostka droždí(42 g), špetka cukru, asi 300 ml mléka, 60 g másla nebo rostlinného tuku, 4-5 stroužků česneku, sůl, svazek petrželky, pažitky a kopru;
Bylinkový chléb s česnekem postup:
Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.Mouky prosejeme do mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme špetku cukru a část vlažného mléka, umícháme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylé mléko, rozehřátý tuk, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájemé bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
Z vykynutého těsta vypracujeme bochník, který přendáme na plech a necháme ještě krátce kynout. Do vykynutého bochníku po obvodu palcem naznačíme rýhy a vložíme ho do předehřáté trouby. Pečeme ho dozlatova , asi 40-50 minut při teplotě 180°C.vv
Fotografie
Ohodnoťte recept "Bylinkový chléb s česnekem"
Zkuste také
Reklama