Plněné roštěnky se smetanovou omáčkou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Jarmila
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 3 539×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Plněné roštěnky se smetanovou omáčkou ingredience:
4 větší plátky roštěnky
1 balení nivy
dijonská hořčice
4 stroužky česneku
sůl, pepř, mletá sladká paprika
Omáčka:
1 smetana
1 cibule
2 lžíce oleje
lžíce krémžské hořčice
lžíce hladké mouky
Plněné roštěnky se smetanovou omáčkou postup:
Roštěnky omyjeme, osoušíme a naklepeme. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a vetřeme do nich prolisované stroužky česneku. Potřeme dijónskou hořčicí. Na každý plát masa dáme kopeček nastrouhané nivy, přehneme, spíchneme párátkem a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Přendáme do zapékací mísy a pozvolna dopečeme.Do pánve, ve které jsme smažili roštěnky přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do hněda. Zalijeme smetanou, vmícháme hořčici a přivedeme do varu. Vroucí omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v troše vody.
Na talíři plněné roštěnky přeléváme smetanovou omáčkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Plněné roštěnky se smetanovou omáčkou"
Zkuste také
Reklama