Závitky se sardelovou pastou
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Irena
před dvanácti roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 19 548×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Závitky se sardelovou pastou ingredience:
2 plátky z hovězí kýty,
1 lžičku sardelové pasty,
70 g špeku,
majoránku,
2 větší cibule,
2 lžíce oleje nebo sádla
500 ml hovězího vývaru
Jako příloha se hodí brambory.
Závitky se sardelovou pastou postup:
Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Závitky se sardelovou pastou"
Zkuste také
Reklama