Pravý biftek
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Dáša
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 2 komentáře zobrazeno 72 187×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pravý biftek ingredience:
4 plátky hovězí svíčkové
4 vejce
olej
sůl
pepř
2 cibule
Pravý biftek postup:
Maso ze svíčkové nakrájíme na silné plátky 4 cm, mírně naklepeme a plátek tak zvětšíme a snížíme. Poté maso jen osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Pokud chceme pravý anglický biftek, se má podávat mírně nedopečený, uvnitř růžový a stačí ho opékat 3-4 minuty z každé strany. Pokud máme rádi maso dostatečně propečené, opékáme ho cca 8 min. Hotové maso vyndáme, položíme na horký talíř a uchováme horké. Ve zbylém oleji usmažíme opět narychlo vejce tzv. volské oko, opět se snažíme, aby žloutek zůstal polotekutý. Nakonec opečeme cibuli, rozkrájenou na kolečka.Bifteky ozdobíme cibulkou.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pravý biftek"
Zkuste také
Reklama