Pikantní sekaná
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Mleté masa
Autor: Barča
před 13 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 0 komentářů zobrazeno 23 578×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pikantní sekaná ingredience:
250g hovězího masa
250g vepřového masa
100g uzeného masa
150g anglické slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku
1 vejce
sůl, pepř
mletá sladká paprika
smetana
mletá pálivá paprika
2 housky rozkrájené na kousky
trocha mléka
chilli koření a majoránky
trocha strouhanky
Pikantní sekaná postup:
Masa umeleme, anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cibuli na jemno. V míse promícháme. Přidáme vejce, prolisované stroužky česneku. Kousky housky namočíme do mléka, necháme vsáknout a lehce vymačkáme a přidáme do směsi. Osolíme, opepříme. Zaprášíme paprikami, přidáme lehce chilli koření a majoránku. Promícháme. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky. Ze směsi vytvoříme šišku, přendáme do formy, lehce podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct. Pečeme při 200C asi 50 minut. Ve 3/4 pečení odkryjeme poklici a necháme udělat kůrku. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby přiléváme trochu vody. Upečenou roládu vyjmeme a šťávu zjemníme trochou smetany.Fotografie
Ohodnoťte recept "Pikantní sekaná"
Zkuste také
Reklama