Pikantní kotlety
Zařazeno v kategorii: Recepty - Maso, pečené, vařené, dušené > Hovězí maso
Autor: Veruška
před 14 roky Tisk receptu Tisk receptu do PDF Poslat emailem 3 komentáře zobrazeno 10 725×
Redakční tip:
Podpořte finanční gramotnost a přidejte se k projektu vzdělávání "Jsem finančně gramotný/á" na Facebooku.
Pikantní kotlety ingredience:
4 libové kotlety
20 dkg žampionů
3 plátky slaniny
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
mletá paprika
2 lžíce kečupu
kousek masového bujonu
1 dcl smetany
Pikantní kotlety postup:
Jemně naklepané vepřové kotlety osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách do zlatova.Přeložíme je na mělký pekáček a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Na pánvi od opékání
masa zahřejeme 2 dcl vody s kouskem kostky masového bujonu. Na kostičky nakrájenou slani-
nu rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme ji, vmícháme mletou papriku a mouku a vše opět smažíme.
Potom zalijeme smetanou a vodou s masovým bujonem a za stálé-
ho míchání povaříme 5 minut. Vmícháme kečup, pepř, sůl, nalijeme na kotlety a pečeme v mír-
ně vyhřáté troubě půl hodiny. Podáváme s dušenou rýží a hlávkovým salátem.
Fotografie
K tomuto receptu nebyla nahrána žádná fotografie.Ohodnoťte recept "Pikantní kotlety"
Zkuste také
Reklama